O Proxecto | Shiitake Trives

Cando descubrimos o procedemento da producción destes fungos quedamos abraiadas, e cando investigamos un pouco máis asombrámonos coas súas propiedades para a saúde, así como co seu valor culinario, e non pudemos resistirnos a intentalo.

“Non esperaba
esta acollida

En pleno Macizo Central ourensán nace dun soño este proxecto, o soño de poder seguir vivindo na nosa terra, terra que nos viu nacer, tentando facer un proxecto sostible que nos permitira aproveitar os recursos destas fragas, crear riqueza e contaxiar un pouco o noso entusiasmo as novas xeracións.

Cando descubrimos o procedemento da producción destes fungos quedamos abraiadas, e cando investigamos un pouco máis asombrámonos coas súas propiedades para a saúde, así como co seu valor culinario, e non pudemos resistirnos a intentalo.

Dos carballos que habitan estas fragas sacamos os troncos que producen estos cogumelos portentosos, cheos de vida e de saúde, e con un sabor e unha textura expectaculares. Cultivados dende hai centos de anos en Xapón e considerado o fungo de vida e da lonxevidade, estamos felices de poder compartir con vos esta experiencia para os sentidos, con un produto auténtico cultivado sen fitosanitarios, nin calquera tipo de veleno; un cogumelo que medra dentro do tronco no que se alimenta, bebendo auga da choiva ou de manantiais puros desta terra, por eso temos a certificación ecolóxica de CRAEGA (Consello Regulador Agricultura Ecolóxica de Galicia).



Geli González xerente de Shiitake Trives
A NOSA HISTORIA

A historia de Shiitake Trives

O proxeto nace grazas a inquietude de Geli González de ofrecer un produto de calidade, 100% ecolóxico e cultivado en Galiza.

Shiitake ecolóxico


01234567890012345678900123456789001234567890

A VISIÓN

En forma de tolemia

“Este cogomelo deuno a coñecer Anxo Trives, do restaurante La Viuda, envioume un enlace a un curso e fomos alí“

Shiitake Trives nace no ano 2019 en forma de tolemia. Geli, buscando unha alternativa de traballo á hostalería apostou pola terra e a innovación cun produto 100% ecolóxico a través desta variedade de cogomelos, o Shiitake, que se produce en troncos de carballo, que é abundante na zona de Trives.

Geli González sempre resaltou a beleza do proceso do cultivo e cómo xurde o fungo nun clima, como o de Trives, propicio para o seu cultivo.


Cociñeiro Anxo Trives con Shiitake



01234567890012345678900123456789001234567890

A PRIMEIRA PRODUCCIÓN

No medio da pandemia


O confinamento chegou xusto coa saída da primeira produción de Shiitake Trives polo que moita xente mercou os cogomelos como apoio o proxeto, xa que a hostalería estaba pechada. Pero logo de probalos a maioría repetiron e agora son clientes habituais.



cultivo de shiitake en troncos


01234567890012345678900123456789001234567890

TENDA ONLINE

Certificación CRAEGA

Aumentamos a nosa presenza na rede con lanzamento dun novo espazo web con blog e tenda online.

A nova web está creada para atender a demanda de fora de Galicia e poder mercar online os nosos produtos. Na tenda online de Shiitake Trives os clientes poden encontrar tanto Shiitake fresco, en po, ou o Shiitake deshidratado tanto enteiro como laminado.

Obtemos o certificado CRAEGA (Consello regulador da agricultura ecolóxica galega) que garante o cultivo ecolóxico dos nosos produtos.


Tenda online

Shiitake ecolóxico

Shiitake Trives

Mª Ángeles González Rodríguez, creadora de Shiitake Trives, é unha productora certificada polo Consello Regulador de Agricultura Ecolóxica de Galicia (CRAEGA), o órgano encargado do control de certificación das producións ecolóxicas en Galicia.